Kurz vaření se Dim Sum Mama 16.6.

„Kurz vařeníčínské kuchyně se Dim Sum Mama.“ Téma: taštičky jiaozi

 

Dim Sum Mama

Dim Sum Mama  se Jmenuje Zhao Liping. Ona se naučila vařit od své maminky, neboť umění vařit a tradiční recepty se v její rodině předávají z generaci na generaci. V severní Číně, kde se Dim Sum Mama narodila, je hlavní plodinou pšenice, a tak se místní kuchyně orientuje spíše na těstoviny a daší výrobky z mouky – nudle, napařovaný chléb, knedlíčky nebo taštičky. Kuchařské umění Dim Sum Mama je podpořeno i její znalostí tradiční čínské medicíny, díky které Dim Sum Mama dokáže správně sladit jednotlivé ingredience tak, že jídlo je nejen chutné, ale i prospěšné pro zdraví.

Taštičky jiaozi

Taštičky jsou součástí čínské národní kultury. V Číně se často říká, že pokud cizinec během své návštěvy Číny neochutnal taštičky, tak „nebyl“ v Číně. Taštičky, které se plní masem, zeleninou nebo čímkoli jiným se čínsky nazývají „jiao-zi.” Podle čínských zvyků příprava nádivky taštiček a jejich zpracování jsou velmi náročné. Číňané totiž věnují pozornost důkladnému výběru surovin, pečlivému a preciznímu krájení masa, zeleniny a přípravě těsta. Od dávných časů byly také taštičky považovány za důležité sváteční jídlo. Na silvestrovské večeři lunárního Nového roku jsou nezbytnou součástí slavnostní tabule každé čínské rodiny. Celá rodina , která se sejde někdy i po velmi dlouhé době, se schází u večeře a spolu připravují taštičky jiao-zi, které slouží k oslavě jejich setkání.

Důležité informace o kurzu

DSCN1460Téma: taštičky jiaozi

S sebou: (není nutné): nůž, prkénko, sešit, tužka

Datum a místo konání:

16.6. 2018.  10.00 – 14.00 hod.

Wushucentrum, Perunova 798/15, Praha 3

 

Cena: 800Kč (v ceně je oběd a materiál na vaření)

Přihlásit se můžete přímo ve Wushucentru, nebo přes email:qinfei@wushucentrum.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© Wushu Centrum 2006-2015 All rights reserved, Made by: Wushu Centrum