Dim Sum Mama
Dim Sum Mama se Jmenuje Zhao Liping. Ona se naučila vařit od své maminky, neboť umění vařit a tradiční recepty se v její rodině předávají z generaci na generaci. V severní Číně, kde se Dim Sum Mama narodila, je hlavní plodinou pšenice, a tak se místní kuchyně orientuje spíše na těstoviny a daší výrobky z mouky – nudle, napařovaný chléb, knedlíčky nebo taštičky. Kuchařské umění Dim Sum Mama je podpořeno i její znalostí tradiční čínské medicíny, díky které Dim Sum Mama dokáže správně sladit jednotlivé ingredience tak, že jídlo je nejen chutné, ale i prospěšné pro zdraví.
Kung Pao kuře ( 宫保鸡丁 ; pinyin : Gōngbǎo jīdīng ), je pikantní , restované čínské pokrm vyrobený s kostkami kuřecím masem, arašídy, zelenina a chilli papričky . Klasické jídlo v sečuánské kuchyni pochází z provincie S‘-čchuan v jihozápadní Číně a zahrnuje sečuánské pepře . Ačkoli se pokrm nachází v celé Číně, existují regionální variace, které jsou obvykle méně pikantní než porce sečuánských jídel. Na našem kurzu budeme dělat i vegetarianskou verzi, místo kuřecího masa bude tofu.
Důležité informace o kurzu
Téma: Kung-pao(kuřecí a vegetariánské)
S sebou: (není nutné): nůž, prkénko, sešit, tužka
Datum a místo konání:
1.8. 2021. 10.00 – 14.00 hod.
Wushucentrum, Perunova 798/15, Praha 3
Cena: 800Kč (v ceně je oběd a materiál na vaření)
Přihlásit se můžete přímo ve Wushucentru, nebo přes electronické příhlašky viz nize.