„Kurz vaření se Dim Sum Mama.“ Téma: Taštičky DIM SUM smažené 锅贴 a na páře 蒸饺
Dim Sum Mama
Dim Sum Mama se Jmenuje Zhao Liping. Ona se naučila vařit od své maminky, neboť umění vařit a tradiční recepty se v její rodině předávají z generaci na generaci. V severní Číně, kde se Dim Sum Mama narodila, je hlavní plodinou pšenice, a tak se místní kuchyně orientuje spíše na těstoviny a daší výrobky z mouky – nudle, napařovaný chléb, knedlíčky nebo taštičky. Kuchařské umění Dim Sum Mama je podpořeno i její znalostí tradiční čínské medicíny, díky které Dim Sum Mama dokáže správně sladit jednotlivé ingredience tak, že jídlo je nejen chutné, ale i prospěšné pro zdraví.
Taštičky jsou součástí čínské národní kultury. V Číně se často říká, že pokud cizinec během své návštěvy Číny neochutnal taštičky, tak „nebyl“ v Číně. Taštičky, které se plní masem, zeleninou nebo čímkoli jiným se čínsky nazývají „jiao-zi.” Podle čínských zvyků příprava nádivky taštiček a jejich zpracování jsou velmi náročné. Číňané totiž věnují pozornost důkladnému výběru surovin, pečlivému a preciznímu krájení masa, zeleniny a přípravě těsta. Od dávných časů byly také taštičky považovány za důležité sváteční jídlo. Na silvestrovské večeři lunárního Nového roku jsou nezbytnou součástí slavnostní tabule každé čínské rodiny. Celá rodina , která se sejde někdy i po velmi dlouhé době, se schází u večeře a spolu připravují taštičky jiao-zi, které slouží k oslavě jejich setkání.
Téma: DIM SUM smažené 锅贴 a na páře 蒸饺
S sebou: (není nutné): nůž, prkénko, sešit, tužka
Datum a místo konání:
24.9. 2024. 16.00 – 19.00 hod.
Wushucentrum, Perunova 798/15, Praha 3
Cena: 2 500Kč (v ceně je večeře a materiál na vaření)