Kurz vaření se Shi-mu 31.1.2016

Zklamalo Vás jídlo v čínských restauracích v ČR? Chcete se naučit připravovat čínské jídlo pomocí tradičních a osvědčených receptů? Přijďte na druhý kurz ze série „Kurz vařeníčínské kuchyně se Shi-mu.“ Téma: Tofu podle stařenky Ma a Zeleninová polévka

Čínská kuchyně

麻婆豆腐

Čínská kuchyně je nedílnou součástí čínské kultury, která se vyvíjela po tisíciletí. Pro číňany je jídlo tak důležité, že otázka „你吃了吗?“ (Ni chi le ma?) tedy „Už si jedl?“ je používána místo pozdravu. Kuchařské umění je také úzce spjato s čínskou filosofií a tradiční čínskou medicínou. Není tedy kladen důraz pouze na chuťovou stránku jídla, ale také na vyváženost celého pokrmu a na jeho zdravotní účinky na lidské tělo. Stejně jako v mnoha jiných oblastech čínské kultury se i zde projevují protichůdné prvky YIN a YANG, které by měly být neustále v rovnováze. Sladké konstrastuje s kyselým , jemné s ostrým. Na tento filozofický princip jednoty protikladů se bere zřetel i při sestavování každého menu s více chody. Vůně, chuť a barva jednotlivých pokrmů spolu kontrastují a přeci jsou v harmonickém souladu.

Shi-mu Zhao Li Ping

xinsrc_5220205211326000538535Shi-mu se naučila vařit od své maminky, neboť umění vařit a tradiční recepty se v její rodině předávají z generaci na generaci. V severní Číně, kde se Shi-mu narodila, je hlavní plodinou pšenice, a tak se místní kuchyně orientuje spíše na těstoviny a daší výrobky z mouky – nudle, napařovaný chléb, knedlíčky nebo taštičky. Kuchařské umění Shi-mu je podpořeno i její znalostí tradiční čínské medicíny, díky které Shi-mu dokáže správně sladit jednotlivé ingredience tak, že jídlo je nejen chutné, ale i prospěšné pro zdraví.

Důležité informace o kurzu

DSCN1460Téma: Tofu podle stařenky Ma a Zeleninová polévka

Co s sebou nemusíte mít: nůž, prkénko, sešit, tužka

Datum a místo konání:

31.1. 2016.  10.00 – 14.00 hod.

Wushucentrum, Perunova 798/15, Praha 3

 

Cena: 800Kč (v ceně je oběd a materiál na vaření)

Přihlásit se můžete přímo ve Wushucentru u shimu, nebo přes email:qinfei@wushucentrum.cz

© Wushu Centrum 1998-2020 All rights reserved, Made by: Wushu Centrum